Folia stretch, ideală pentru ambalarea mărfurilor alimentare perisabile și a mărfurilor transportate și depozitate pe paleți, se prezintă sub o diversitate de produse, principalele diferențe fiind dimensiunile și modul de aplicare a acesteia.

Principalele tipuri de folie stretch sunt următoarele:

Folia stretch manuală

Ideală pentru ambalarea produselor de mici dimensiuni, inclusiv în cazul ambalării pe paleți, aceasta se diferențiază prin metoda de aplicare, manuală, cu ajutorul unui dispersor fabricat din materiale rezistente plastice sau metalice. Folia stretch manuală este și unul dintre cele mai populare produse din această categorie.

Folia stretch manuală de 10 cm disponibilă sub formă de role de mici dimensiuni, are și utilități casnice, fiind ideală pentru ambalarea produselor alimentare perisabile, înainte ca acestea să fie depozitate în frigidere, lăzi frigorifice sau congelatoare.

Folia stretch preîntinsă

Folia stretch preîntinsă, cunoscută și sub denumirea de folie ”prestreched” este un tip de folie cu aplicare manuală, utilizată la ambalarea și asigurarea mărfurilor pe paleți. Ea poate fi utilizată atât în scopuri personale cât și în scopuri industriale, fiind ușor de aplicat și îndepărtat. Astfel, din punct de vedere al aplicabilității, aceasta conferă unele avantaje în raport cu folia stretch manuală clasică, conferind în acest fel și costuri logistice mai reduse.

Folia stretch automată

La fel ca și tipurile de folie stretch prezentate mai sus, cea manuală și cea preîntinsă, și folia stretch automată este ideală pentru ambalarea și securizarea mărfurilor pe paleți, protejându-le pe durata transportului de la producător la vânzător ori pe perioada depozitării.

Diferențele majore apar la modul de aplicare, folia stretch automată fiind aplicată în mod automat, fiind de aceea ideală pentru mărfurile grele sau de mari dimensiuni.

Folia stretch automată are un grad de elasticitate și o rezistență la șocuri mecanice crescute, este ușor de aplicat cu are grad de lipire pe partea interioară ridicat. Ea este ideală pentru ambalarea produselor perisabile sau care au nevoie de protecție sporită față de factorii de mediu înconjurători.

Tot în această categorie intră și foliile stretch termocontrolabile, folii industriale capabile de a prelua forma produselor.

0/5 (0 Reviews)