Blog, Informatii utile despre folia stretch

Folia stretch. Materiale din care este confecționată și alternativele moderne

din care este confecționată folia stretch

În principiu, folia stretch este confecționată din polietilenă de joasă densitate, un material rezistent, ușor de utilizat și ieftin de reciclat.

În ultimii ani însă, industria prelucrătoare de materiale plastice s-a confruntat cu prețuri din ce în ce mai mari pentru principala materie primă folosită, și anume țițeiul. Cum prognozele nu prevăd scăderi de prețuri la petrol, unii dintre cei mai mari jucători de pe piață au început să se orienteze către variante alternative și tehnologii de producție îmbunătățite.

Astfel, au apărut foliile stretch mai rezistente, mai subțiri, folosindu-se mai puțină rășină petrolieră. Fabricarea a devenit astfel din ce în ce mai profitabilă, costurile cu materiile prime reducându-se considerabil.

Mai mult, s-a trecut la fabricarea foliilor pe mai multe straturi, proces care crește rezistența acestora.

Diferiți producători, vin cu nume diferite pentru foliile echivalente pe care le produc. Cele mai importante dintre acestea sunt folia stretch hibrid și folia stretch Micron.

Ambele tipuri de folii, atât cea hibridă cât și cea de tip micron, oferă atât utilizatorilor cât și producătorilor posibilitatea de a economisi costuri.

Ambele tipuri sunt considerate și ca fiind opțiuni ecologice pentru reducerea deșeurilor de materiale plastice, atât de blamate în ziua de azi când toată lumea începe să se orienteze spre soluții cu impact minim asupra mediului.

Folia stretch hibridă

Acest tip de folie este unul foarte subțire, fabricat dintr-o rășină care îi oferă calități superioare, în special în ceea ce privește rezistența la întindere și la rupere. Acest tip de folie este cel mai subțire dar și cel mai puternic disponibil pe piața de profil.

Folia stretch Micron

Folia stretch micron reprezintă linia de trecere dintre folia stretch calibrată tradițional și folia hibrid, descrisă mai sus. Este un film multistrat care conferă rezistență crescută la rupere și întindere, aducând și ea un plus de eficiență prin reducerea costurilor prin reducerea materialului folosit pentru paletizare.

0/5 (0 Reviews)