Blog, Informatii utile despre folia stretch

Paletizare ușoară și eficientă cu folii stretch automate și manuale

Paletizare cu folie strecth

După cum am învățat deja de pe acest site, din descrierile produselor, folia stretch este un produs extrem de important în industria de împachetare dar și în logistica transporturilor și a depozitelor de mărfuri.

Fabricată din polietilenă de joasă densitate LLDPE, folia stretch după cum este ea cunoscută în general, este ideală pentru ambalarea și securizarea mărfurilor care urmează sa fie transportate sau depozitate într-un loc sau altul.

Care sunt principalele utilizări ale foliei stretch?

1. Folia stretch este ideală pentru paletizare.

În ultimii ani, cele mai des întâlnite metode de ambalare pentru transport sunt cele pe paleți. Mărfurile sunt depozitate în depozite și expediate către punctele de desfacere pe paleți.

Paletizarea mărfurilor este un proces extrem de eficient din punct de vedere logistic, eficiență dată și de foliile stretch cu care asigurăm mărfurile. Cum așa?

Ei bine, pentru ca mărfurile să poată fi transportate în siguranță, ferite de șocurile mecanice, de intemperiile climatice și de căderile inoportune de pe paleți, e nevoie de un material care să le asigure și care să le confere siguranța necesară.

Acest material este folia stretch, material care prin natura sa, adezivitatea sporită și proprietățile chimice, permit paletizarea facilă.

Se pot folosi în acest sens atât rolele de folie stretch manuală cât și cele automate, în funcție de dimensiunile mărfurilor paletizate și de condițiile în care acestea urmează a fi transportate și/sau depozitate.

2. Folia stretch este ideală pentru uzul casnic.

Folia manuală de dimensiuni mici, este utilizată printre altele și în uz casnic, în special în bucătărie, pentru ambalarea alimentelor si a altor produse perisabile din această categorie.

Aceasta asigură o bună izolare, protecție față de agenții externi dar și o metodă simplă de a reduce spațiul ocupat de aceste produse alimentare, eficientizând în acest fel stocul din cutiile frigorifice.

0/5 (0 Reviews)