Blog, Informatii utile despre folia stretch

Partener banda adeziva – tape.ro

blog parteneri tape ro

Folia stretch se foloseste in industria de packaging pentru paletizare, alaturi si de banda adeziva. Partenerul nostru pentru benzi adezive este tape.ro, care comercializeaza benzi adezive solvent sau acrilice, transparente  sau colorate si  la cerere banda adeziva personalizata.

Pentru comenzi online de banda adeziva puteti folosii si magazinul nostru online.

Diferitele aplicații ale benzilor adezive din hârtie 

Majoritatea dintre noi ne-am întâlnit până acum, cel puțin în treacăt cu benzile adezive de hârtie. Cei care au avut de făcut renovări interioare la casă sau apartament, cu atât mai mult. Care sunt însă aplicațiile benzii adezive din hârtie și la ce o putem folosi în afară de renovări? 

Banda adezivă de mascare 

Ei bine, vom începe cu prima categorie, și anume cea amintită mai sus, banda adezivă utilizată îndeosebi în construcții și amenajări, numită și banda adezivă de mascare. 

Banda de mascare este o bandă ușor adezivă din hârtie, care poate fi ruptă cu ușurință, aplicată la fel de ușor pe orice fel de suprafețe și îndepărtată fără a lăsa urme, de pe acestea. Tocmai din acest motiv este utilizată în construcții și renovări, pentru a acoperi suprafețele adiacente celor care urmează să fie vopsite sau reparate, pentru a le proteja. Fiind ușor adezivă, aceasta se desprinde ușor, nelăsând urme pe suprafețele pe care a fost aplicată. 

Banda de mascare nu este folosită însă doar în construcții. Hârtia ușor adezivă poate avea și alte întrebuințări, mai ales că aceste benzi sunt comercializate în mărimi/lățimi diferite. Prin urmare, mulți oameni le utilizează si pentru etichetare, fiind eficientă pentru acest lucru tocmai datorită proprietăților sale de bază, fiind ușor de aplicat de pe fel și fel de produse și la fel de ușor de îndepărtat, fără a lăsa urme. Este de asemenea rezistentă și la căldură și umiditate, lucru care o face perfectă pentru marcarea produselor care sunt expediate pe distanțe mari. 

Banda adezivă din hârtie 

Banda adezivă din hârtie este similară celei de mascare, cu o mică mare diferență pe care trebuie să o amintim, pentru că multă lume face confuzie între cele două tipuri de materiale. Banda de mascare poate fi întrebuințată în diverse domenii însă nu este suficient de adezivă pentru a putea fi utilizată cu succes în industria împachetării. 

Pe de altă parte, banda de hârtie adezivă poate înlocui cu brio toate celelalte tipuri de benzi adezive pe bază de materiale sintetice pentru a împacheta și sigila colete sau cutii, deoarece beneficiază de un adeziv mult mai puternic decât cea de mascare. În plus, este rezistentă atât la apă cât și la condiții extreme de temperatură, fiind excelentă pentru sigilarea cutiilor atât pentru depozitare cât și pentru transfer, distribuție. Mai mult, fiind fabricată din hârtie, aceasta reprezintă și o soluție ecologică, o alternativă la benzile pe bază de materiale plastice, putând fi reciclată împreună cu cutiile pe care le-a sigilat, deîndată ce marfa a fost scoasă din acestea. 

 

0/5 (0 Reviews)